Bemutatkozás

Az Intézmény Bemutatása

 

Tamási a Dunántúlon fekszik, Tolna megye észak – nyugati részén. A 61 – es és a 65 – ös számú fő közlekedési utak kereszteződésében található.

            Intézményünk csendes, nyugodt családi házas környezetben található. Az óvoda és a bölcsőde autóval, kerékpárral és gyalogosan, babakocsival is könnyedén, biztonságosan megközelíthető a kisgyermekes családok számára. Távol esik minden nagy forgalmú főútvonaltól. Az intézmény területén hatalmas, fákkal szegélyezett park található, mely egészséges, tiszta, esztétikus környezetet biztosít a gyermekeink számára.

Az intézmény két épületből álló egység, melyből a régebbi 2011 – ben részben, majd az újabb épület 2013-ban teljes egészében felújításra került. A bölcsőde 3 csoportja a felső épületben található. Mindkét épületben 5 -5 óvodai csoport működik. Ezeken felül az alsó épületben található egy nagy aula, ami alkalmas testnevelés foglalkozások, valamint nagyobb rendezvények lebonyolítására.

             Az óvoda külső és belső terei tágasak. A csoportok berendezése átlagos, a játékeszközök pótlása folyamatos. Életkoruknak megfelelő, értelmi képességet fejlesztő játékok megtalálhatóak minden csoportszobában.

            Minden csoporthoz tartozik egy beton terasz, valamint az épület mögött helyezkedik a nagy és tágas udvar, mely alkalmas a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Az udvaron található játékok EU-es szabványnak megfelelnek.

            Az óvoda jó kapcsolatot ápol a szülőkkel, mely elengedhetetlen a gyermekek neveléséhez. A kapcsolattartás formái: mindennapos beszélgetések, nyílt napok, szülői értekezlet, fogadóóra, nyílt családi hétvégi programok, valamint a faliújság.

            A csoportokat szülői munkaközösségek képviselik. A tagok részt vesznek rendezvények szervezésében és lebonyolításában is.

            Folyamatos kapcsolattartás van az a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával, a Városi Művelődési Központtal, a Könnyü László Városi könyvtárral, a Nyugdíjas egyesülettel, a Védőnői szolgálattal, a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal, valamint a Német Kisebbségi Önkormányzattal.

Letölthető Dokumentumok:

Alapító Okirat:

Óvoda Házirend:

Bölcsőde Házirend:

Pedagógiai Program:

Nevelési Program Bölcsőde:

SZMSZ:

Adatkezelési tájékoztató:

Étkezési térítési díj- segédlet: 

Bölcsődei felvételi kérelem:

Szándéknyilatkozat óvodai felvételhez: